Bitcoin is niet langer een Risico-Off Actief met de Aankoop door MassMutual

Snelle opname:

MassMutal Life Insurance koopt onlangs $100 miljoen in Bitcoin

Het is bekend dat verzekeringsmaatschappijen onnodige risico’s vermijden
De 169-jarige verzekeringsmaatschappij die Bitcoin koopt, is een teken dat BTC niet langer een ‚risk-off‘-activum is.
Bitcoin wordt nu verkocht door mijnwerkers en detailhandelaren en wordt steeds vaker opgepikt door institutionele beleggers.

De kudde institutionele beleggers is echt aangekomen in de crypto-verse. Eind gisteren werd bekend dat de Massachusetts Mutual Life Insurance Company (ook wel MassMutual genoemd) onlangs voor $100 miljoen aan Bitcoin heeft gekocht. De transactie werd vergemakkelijkt door de New York Digital Investment Group (NYDIG).

De mede-oprichter en CEO van NYDIG beschreef de gelegenheid als een ongelooflijk moment in de geschiedenis voor zowel Bitcoin als de verzekeringsindustrie.

We zijn trots op dit ongelooflijke moment in de geschiedenis van zowel Bitcoin als de verzekeringsindustrie. Dit weerspiegelt de uitbreiding van Bitcoin naar algemene beleggingsrekeningen van verzekeringsmaatschappijen, evenals het unieke vermogen van NYDIG om te voldoen aan de complexe behoeften van de meest veeleisende institutionele beleggers.

Bitcoin is geen langer risico voor activa

MassMutual is een 169 jaar oude verzekeringsmaatschappij en de aankoop van Bitcoin is een duidelijke aanwijzing dat zij alle noodzakelijke risicobeoordelingen hebben uitgevoerd met betrekking tot de digitale activa. Het is bekend dat verzekeringsmaatschappijen een lage tolerantie hebben voor onnodige risico’s.

Hun aankoop kan zo worden geïnterpreteerd dat ze Bitcoin niet zien als een risicodragende factor. Crypto Twitter-lid @tradeboicarti16 was een van de eersten die de puntjes op de i zette en zijn analyse deelde via de volgende tweet.

Risk-off activa worden over het algemeen beschouwd als volatiel en zijn de eerste die worden gelost tijdens een situatie van marktpaniek als investeerders proberen hun kapitaal te behouden.

Bitcoin wordt verkocht en komt terecht in de Vaults van Institutionele Beleggers.

Zoals uitgelegd in een eerdere analyse, is elke Bitcoin-dip van rond september waarschijnlijk gekocht door institutionele beleggers. De laatste categorie van beleggers heeft zich verzameld in bijna 900k BTC met 100k Bitcoin gekocht in minder dan 60 dagen.

Het is dus duidelijk dat Bitcoin op weg is om de meest schaarse activa in de geschiedenis van de handel en de investeringen te worden.