De daling van het Bitcoin-dominantiepercentage zou het einde kunnen naderen

  • Het Bitcoin-dominantiepercentage is gedaald tot onder het 65,75%-steungebied.
  • Het percentage zit mogelijk in de vijfde en laatste golf van een Elliott formatie.
  • Het verband tussen de Bitcoin-prijs en de Bitcoin-dominantiegraad is negatief.

De Bitcoin-dominantiegraad (BTCD) is afgebroken van een klein ondersteuningsgebied. Het dichtstbijzijnde steungebied wordt gevonden op 64,2%, maar BTCD heeft nog geen tekenen van omkering laten zien.

Voortdurende daling

De Bitcoin-dominantie daalt sinds het bereiken van een hoogtepunt van 66,68% op 27 juni. Deze daling valideerde het 66,5% gebied als weerstand. Bovendien wordt hetzelfde gebied versterkt door de aanwezigheid van de 50- en 200-daagse voortschrijdende gemiddelden (MA), die een bearish cross hebben gemaakt en boven de huidige prijs liggen.

Na deze daling is BTCD onder de 65,75% steunzone gezakt, die nu waarschijnlijk zal fungeren als weerstand in de toekomst. Als het tarief blijft dalen, zou het dichtstbijzijnde steungebied worden gevonden op 64,2%.

Cryptocurrency trader @TheEurosniper legt uit dat de Bitcoin Era dominantie waarschijnlijk iets meer zal blijven dalen naar 65.2%. Dit is een klein ondersteuningsgebied waar de prijs momenteel wordt verhandeld en ligt boven het eerder genoemde 64,2% grote ondersteuningsgebied.

Golftelling

Wat de golftelling betreft, lijkt het erop dat BTCD momenteel bezig is met de afwerking van een vijfgolvige neerwaartse formatie. Hoewel dit nog niet is bevestigd, is de vorige A-B-C van februari tot mei bevestigd, aangezien de beweging binnen een parallel kanaal werd gehouden. De golflengten van A en C lijken sterk op elkaar.

De huidige formatie zou BTCD naar 64.2% moeten brengen, maar het is mogelijk dat de koers iets hoger komt te liggen, meer specifiek op 65.1% omdat dat de lengte van golf 1 is die naar de top van golf 4 wordt geprojecteerd.

De dagelijkse RSI beweegt zich naar het oververkochte gebied, maar is nog niet aangeraakt. Het heeft ook nog geen zinvolle bullish divergentie gegenereerd.

Relatie tot Bitcoin

De relatie tussen de Bitcoin-prijs en BTCD is meestal positief. Met andere woorden, een stijging van de Bitcoin-prijs veroorzaakt meestal een stijging van de BTCD.

Sinds 11 juli is er echter een duidelijke verschuiving opgetreden, zoals ook zichtbaar is in de correlatiecoëfficiënt in de onderstaande afbeelding. Waarden onder 0 geven aan dat er een negatief verband bestaat tussen de twee.

Daarom hebben de BTC-prijsrally’s de afgelopen 25 dagen, met uitzondering van drie korte perioden, een daling van de BTCD veroorzaakt, en omgekeerd.