PayPal CEO: Vår plattform vil ’styrke styrken for kryptovalutaer‘

PayPal’s nye krypto-tjenester vil effektivisere forretningsadopsjon av digitale eiendeler, sier administrerende direktør Dan Schulman.

PayPal’s administrerende direktør mener kryptovalutaer er på randen av vanlig adopsjon ettersom flere bedrifter og forbrukere strømmer til „digitale betalinger og digitale former for valuta.“

I et intervju med CNBC sa PayPal-sjef Dan Schulman at COVID-19-pandemien har akselerert overgangen til digitale betalingsformer. PayPal ønsker å være i forkant av den pågående digitale transformasjonen.

Schulman sa at „bruken av kontanter har gått kraftig ned“ blant pandemien, og la til at „40 til 70% av forbrukerne ikke lenger ønsker å håndtere kontanter.“

PayPal gjør det ikke bare enklere for folk å kjøpe og holde kryptovalutaer; tjenesten vil integreres med eksisterende handelsplattformer, slik at bedrifter kan godta digitale betalingsmåter.

PayPal-sjefen sa:

“En av tingene vi tillot, er ikke bare å gjøre det enkelt å kjøpe, selge og holde kryptovalutaer, men veldig viktig, tidlig neste år, skal vi tillate kryptovalutaer å være en finansieringskilde for enhver transaksjon som skjer på alle 28 millioner av våre selgere. Og det vil styrke bruken av kryptokurver betydelig. ”

PayPal konsulterte med globale regulatorer og sentralbanker før de lanserte kryptotjenesten. Schulman sa at det bare er et spørsmål om tid før disse monetære myndighetene frigjør sine egne sentralbankens digitale valutaer, eller CBDCer:

“Det handler ikke om, men når og hvordan vi begynner å se flere og flere sentralbanker utstede former for digitale valutaer. Jeg tror du vil ha mer og mer nytte med kryptovaluta. ”
PayPal lanserte sine kryptohandelstjenester i USA tidligere denne måneden, bare uker etter at de først kunngjorde det nye initiativet. Tjenestene vil bli rullet ut globalt tidlig neste år.

Den globale betalingshandleren, som har over 300 millioner aktive brukere, har kjøpt opp Bitcoin ( BTC ) og andre kryptovalutaer i raskt tempo. Som Cointelegraph nylig rapporterte, har PayPal kjøpt nesten 70% av alle nye Bitcoin i omløp. Tilførselsmangelen har blitt sitert som en viktig årsak til Bitcoins raske takknemlighet den siste måneden.

Noen av Bitcoins mest ivrige motstandere hevder at den digitale valutaen mangler iboende verdi. Til det sa Schulman:

„Alle former for penger er basert på tillit og faste verdier som kommer fra den tilliten.“